Kuchnie Świata: Kuchnia serbska

Tydzień z kuchnią serbską.

Kuchnia serbska to kulinarne metody i tradycje Republiki Serbii. Jej korzenie sięgają historii Serbii, obejmującej stulecia kulturowych kontaktów i wpływów z Bizantyjczykami, Turkami, nieistniejącym państwem Jugosławii i bałkańskimi sąsiadami Serbii. W tej kuchni dominuje mięso, którego najbardziej klasycznym przykładem jest grillowany kotlet mielony Pljeskavica. Czytaj więcej na tej stronie

Przepisy na różne potrawy kuchni serbskiej znajdziesz na tej stronie oraz na tej.
źródło: en.wikipedia.org oraz notatnikkuchenny.pl

foto: Autorstwa Biso – Praca własna, CC BY 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=7882457

Powiązane wpisy:

(Odwiedzono 10 razy, 1 wizyt dzisiaj)
Zachęcamy do polubienia i udostępnienia
  •  
  •  

Autor: admin

Nazywam się Krzysztof Milewski. Mieszkam w Rogoźnie Wielkopolskim. Interesuję się lokalnymi sprawami, prowadzeniem stworzonych przeze mnie stron internetowych, gołębiami pocztowymi, psychologią, filozofią, rolnictwem ekologicznym, naturalnym budownictwem. Zapraszam do odwiedzenia moich stron: nowapiosenka.pl , matkaziemia.ovh , domygwiazd.pl , ugotujmycos.pl , znanepary.pl, darmowy-portal-randkowy.pl, katolickierandki.eu, kontrowersje.com.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Wykonaj poniższe zadanie *