Tydzień z kuchnią islandzką.
Kuchnia islandzka opiera się przede wszystkim na prostych i mało wyszukanych składnikach. Wynika to przede wszystkim z tego, że w przeszłości Islandczycy musieli sobie jakoś radzić z małą dostępnością zróżnicowanego jedzenia. Co więcej, żeby pożywienie przetrwało trudny okres zimowy, należało odpowiednio je przygotować – ryby i mięso suszono, wędzono albo solono. Czytaj więcej na tej stronie
Ciekawe informacje o kuchni islandzkiej znajdziesz też na tej stronie.
Przepisy na różne potrawy kuchni ukraińskiej znajdziesz na tej stronie oraz na tej.
Źródło pl.wordpress.org
Powiązane wpisy:
- Kuchnie Świata: Kuchnia ukraińska 03/01/2021
- Kuchnie Świata: Kuchnia austriacka 21/02/2021
- Kuchnie Świata: Kuchnia białoruska 22/03/2021