Tydzień z kuchnią cypryjską.
Zielona linia dzieląca Cypr na część grecką i turecką biegnie mniej więcej w połowie wyspy. Jej kulinarny podział nie jest już taki oczywisty. Kuchnia cypryjska łączy różne tradycje kulinarne w wyborny zestaw. Kulinarną historię Cypru ukształtowali przede wszystkim Turcy, zamieszkujący północ wyspy, i Grecy, którzy osiedlili się na południu. Czytaj więcej na tej stronie oraz na tej.
Źródło podroze.se.pl
Foto Robert Kindermann aka RobertK • CC BY-SA 2.5 – Musaka
Powiązane wpisy:
- Kuchnie Świata: Kuchnia hiszpańska 13/04/2021
- Kuchnie Świata: Kuchnia belgijska 07/03/2021
- Kuchnie Świata: Kuchnia serbska 10/05/2021
Poglądy w poszczególnych artykułach, wyrażają opinie autora artykułu i mogą ale nie muszą być tożsame z poglądami całej redakcji rogozno.wlkp.net.pl.
(Odwiedzono: 12 razy, wizyt w ciągu ostatnich 24 godzin: 2)